Strahonja ne misli kao Komisija. Istaknuo je grešku, igrač je trebao biti isključen

SUDAČKI ekspert Marijo Strahonja analizirao je suđenje u 18. kolu SuperSport HNL-a.

Главная страница » Strahonja ne misli kao Komisija. Istaknuo je grešku, igrač je trebao biti isključen

SUPERSPORT HNL vratio se nakon dva mjeseca pauze utakmicama 18. kola, odnosno najgorim kolom ove sezone. Tri utakmice u njemu završile su bez golova, četiri bez pobjednika, a samo je Hajduk stigao do sva tri boda u utakmici u kojoj je bio domaćin Šibeniku. 

Gostujući u HTV-ovoj emisiji Stadion utakmice, odnosno suđenje na njima, komentirao je sudački ekspert Mario Strahonja.

Osijek – Rijeka 1:1, sudac Patrik Kolarić

“Dosta dobro je sudio utakmicu, odmah smo znali da neće imati lak zadatak jer je derbi, a i sami vremenski uvjeti. VAR nije radio 100 posto i potrebna je bila velika koncentracija”, rekao je Strahonja koji je ruku Kristijana Lovrića u kaznenom prostoru u 35. minuti, nakon koje je Rijeka izjednačila iz penala, prokomentirao ovako:

 “Ta prva ruka bila je stvarno dobro pozicionirana u odnosu na loptu, no mislim da desna ruka ipak otišla predaleko s podlakticom i zaustavila čisti let lopte. Može se o tome diskutirati, ali treba dati povjerenja sucu. Zašto nije gledana VAR snimka? Pogreška nije bila jasna i očita. Ako se VAR soba slaže s odlukom glavnog suca nema potrebe gledati situaciju.”

Osvrnuo se i na prekršaj Nike Galešića za koji je dobio žuti karton. Sudačka komisija za taj start je rekla da je žuti karton ispravna odluka.

“Ovo spada u kategoriju crvenog kartona. Jasno je da nema namjere lopte, vidi se koliko skače s otvorenom nogom. Ovo je situacija gdje morate stati u zaštitu igrača. Vremenske neprilike nisu alibi da se ide nižom linijom. Ovo je apsolutno isključenje za crveni karton”, istaknuo je.

Osijek je pred kraj utakmice zabio gol koji nije bio priznat zbog zaleđa. Strahonja je rekao da je to bila ispravna odluka suca.

Hajduk – Šibenik 2:1, sudac Tihomir Pejin

U 31. minuti Filip Krovinović pao je u šesnaestercu Šibenika.

“Došlo je do minimalnog kontakta, ali jasno je da tu nema intenziteta i sile povlačenja. Vidi se i da je Krovinović htio iznuditi penal, ali tu je pokazao i svoju veličinu jer nije ništa tražio. Nema kaznenog udarca”, istaknuo je i rekao da je gol Hajduka za izjednačenje bio regularan.

“Pomoćni sudac je bio u idealnoj poziciji, bilo je to teško procijeniti i postupio je po svim pravilima i pustio da VAR tehnologija to odluči. Ruka se ne broji tako da definitivno da se radi o ispravnoj odluci, bilo je svega dva, tri centimetra i procjena VAR sudaca je bila odlična.”

Dodao je da je Pejin dobro procijenio i duel Kalinića u 80. minuti sa braničem Šibenika, odnosno da nije bilo dovoljno kontakta za penal.

Dinamo – Gorica 0:0, sudac Duje Strukan

O nepriznatom golu Dinama s početka utakmice: “Strukan je ovu situaciju procijenio kao osrednju i dao je da mu VAR sugerira ovdje prekršaj. Bilo je jasno da je Ristovski ovdje učinio prekršaj. Koljenom i stopalom obavio je takozvano čišćenje i definitivno je u kategoriji prekršaja.”

Strahonja je i pohvalio odluku Strukana  pred kraj utakmice kada nije dosudio kazneni udarac za Goricu nakon duela Ivanušeca i Majstorovića. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.