Tony Yoka poražen drugi put zaredom

KARIJERU je započeo s 11 pobjeda. Sad je počeo nizati poraze.

Главная страница » Tony Yoka poražen drugi put zaredom

FRANCUSKI boksač Tony Yoka imao je sjajnu amatersku karijeru tijekom koje je stigao do zlatnih medalja na Svjetskom prvenstvu 2015. i Olimpijskim igrama godinu kasnije. Bio je veliki rival Filipa Hrgovića protiv kojeg se borio više puta, a tako i u polufinalu Igara u kojima je stigao do zlata. Profesionalnu karijeru započeo je s 11 pobjeda u isto toliko mečeva, a onda stao.

Yoka je prvi poraz upisao u petom mjesecu prošle godine u Parizu kada ga je većinskom odlukom sudaca porazio Martin Bakole. Bio je to i zadnji meč u kojem je nastupio sve do sinoćnjeg novog ulaska u ring. Carlos Takam trebao je poslužiti kao protivnik protiv kojeg će se Yoka vratiti na pobjedničke staze, no to se nije dogodilo.

Takam, 42-godišnjak koji je u posljednje dvije godine dvaput ulazio u ring i dvaput iz njega izlazio kao poraženi boksač, slavio je protiv Yoke nakon što su mu dva suca dala prednost, a jedan smatrao da je Yoka bio uvjerljiviji kroz 10 rundi borbe u Parizu. Za Yoku tako posljednja pobjeda među profesionalcima ostaje onda protiv hrvatskog teškaša Petra Milasa iz rujna 2011. Sad je na omjeru 11:2.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.