Truckanjem do mjesta u eliti: Jadranaši u Oradei danas u 19 sati brane plus šest iz Splita u 3. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka

Velika je prednost plus šest, kako trener Jadrana Mile Smodlaka kaže, nije vaterpolo košarka, dobra je to zaliha. Ali isto tako, treba biti ozbiljan i oprezan. Danas je na rasporedu uzvratna utakmica trećeg kola kvalifikacija za LEN ligu prvaka, domaćin Jadranu je rumunjska Oradea. Početak je u 19 s…

Главная страница » Truckanjem do mjesta u eliti: Jadranaši u Oradei danas u 19 sati brane plus šest iz Splita u 3. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka

Velika je prednost plus šest, kako trener Jadrana Mile Smodlaka kaže, nije vaterpolo košarka, dobra je to zaliha. Ali isto tako, treba biti ozbiljan i oprezan.

Danas je na rasporedu uzvratna utakmica trećeg kola kvalifikacija za LEN ligu prvaka, domaćin Jadranu je rumunjska Oradea. Početak je u 19 sati, a jadranaši su u Splitu pobijedili 9:3.  Ulog je velik, mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka. Još je to 14 kola, sedam domaćih utakmica s vrhunskim suparnicima.

Put u Rumunjsku jadranašima je ipak težak. Ne zbog težine utakmice i snage protivnika, niti “gustog” rezultata, već zbog činjenice da put od Splita do Oradee traje oko 16 sati. Truckanja u autobusu.

Gdje ste sad?

– Evo taman prošli Szolnok…. Di je Zova igra… – javio nam je sportski direktor Jadrana Dean Savičević.

Ivan Domagoj Zović sada je s jadranašima u autobusu. Na putu u Rumunjsku i Ligu prvaka.

A dugi put splitski su vaterpolisti “razbili” stajanjem u Zagrebu.

– Odradili smo u četvrtak trening s Mladosti i u petak krenuli na put. 

Svi?

– Šetka i Dobud su s manjim ozljedama ostali u Splitu. Ostali su u autobusu – kazao je Savičević i dodao:

– Moramo biti ozbiljni, unatoč prednosti od šest golova. Ovo je novi dan, nova utakmica. Nema  u sportu “jučer”, samo danas i sutra. Tako moramo razmišljati – zaključio je Savičević.

Još samo da njega i Smodlaku u tom pozivu poslušaju i igrači, a nema razloga da bude drugačije, i jadranaše ćemo opet gledati u Ligi prvaka. U Splitu su pokazali da su kvalitetniji. Nakon vodstva Oradee 2:1 Splićani su “zatvorili špinu” na pune 24 minute, odigrali strahovito čvrstu obranu da Rumunji niti s igračem više nisu znali što bi. Impresivno su izgledali igrači Mile Smodlake, zaslužuju mjesto u Ligi prvaka.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.