Tyson Fury: Ne mogu prestati s boksom, treba mi liječnik jer će me zaustaviti smrt

SVJETSKI teškaški prvak po WBC kategoriji otkrio je kako u boksu i dalje ostaje samo kako bi zadržao zdrav razum.

Главная страница » Tyson Fury: Ne mogu prestati s boksom, treba mi liječnik jer će me zaustaviti smrt

TYSON FURY kaže da ga u boksu više ne motiviraju novac, pobjede, nizovi ili ujedinjenje naslova, nego samo pokušava spasiti svoje mentalno zdravlje i poručuje da se nikada ne namjerava umiroviti te da će svatko tko želi do titule najboljeg na svijetu morati preko njega.

Fury je u intervjuu za BT Sports uoči okršaja s Derekom Chisorom, protiv kojeg 3. prosinca u Londonu brani svoj WBC teškaški pojas, vrlo introspektivno govorio o svojem mentalnom stanju, a dotaknuo se i mogućeg spektakla protiv Oleksandra Usika, borbe koji iščekuje cijeli boksački svijet, a mogao bi ju spriječiti Filip Hrgović.

“Nakon što sam pobijedio Dilliana Whytea u travnju, kunem se da sam zaista mislio da idem u mirovinu, nikad u životu nisam u nešto bio sigurniji. Bio sam tri mjeseca izvan ringa, pisao treću knjigu, producirao pjesmu i bio vrlo zauzet. Ali, bez boksa, osjećao sam da više nemam svrhu u životu”, rekao je Fury.

Fury: Igram se s vatrom. Ne znam kako prestati, možda mi liječnik može pomoći

“Vrlo sam sebična osoba, trebao sam ostati u mirovinu, ali vratio sam se po još. Trebam to. Ne mogu prestati, možda mi neki liječnik može pomoći. Ne znam kada ću prestati, imam 34 godine, za mnom su mnoge operacije, živio sam užasno nezdrav život izvan ringa. 

Igram se s vatrom. Prošao sam već svoj vrhunac i pitanje je koliko vremena imam dok se svijeća ne ugasi. Ne znam što će me natjerati da prestanem, vjerojatno neizbježna smrt, to je istina. Jer u ova četiri mjeseca u mirovini opet sam se osjećao kao od 2015. do 2017., bio sam u trenutku kada mi je život vrlo dosadan i vrlo mračan, nisam se opet mogao tome vratiti. 

Više ne boksam za pojas, za novac, da dobijem još pet ili 25 borbi ili ujedinim titule, boksam zbog glave. Bez boksa, moje mentalno stanje rapidno pada i ne znam kako drukčije zadržati zdrav razum. Brutalno sam iskren, govorim iz srca. Ne znam kako prestati”, rekao je Fury u svojoj ispovijesti.

S Usikom vjerojatno u Saudijskoj Arabiji

Iako je intervju objavljen u ponedjeljak, razgovor se vodio prije nego što je objavljeno da se Oleksandr Usik mora boriti s Filipom Hrgovićem. Furyjeva borba s Ukrajincem velika je želja svjetske publike, kao i samog Usika, a još se može održati ako se Usik odrekne svog IBF pojasa.

“Ako se ta borba zaista može organizirati i on je želi, onda ćemo to dogovoriti nakon Chisore, pod uvjetom da pobijedim i sve prođe u redu. Ne volim gledati unaprijed”, rekao je Fury i napomenuo da bi se borba s Ukrajincem vjerojatno održala u Saudijskoj Arabiju, nakon čega bi ponovo boksao u Engleskoj.

► CIJELI INTERVJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.