U Zagrebu završen prvi dan Europskog kadetskog kupa u judu, Hrvati bez medalja

U ZAGREBAČKOJ dvorani Sutinska vrela održan je prvi dan Europskog kadetskog kupa u judu koji je, kako navode iz Hrvatskog judo saveza, mnogim judašima bio odskočna daska za vrhunske rezultate.

Главная страница » U Zagrebu završen prvi dan Europskog kadetskog kupa u judu, Hrvati bez medalja

U ZAGREBAČKOJ dvorani Sutinska vrela održan je prvi dan Europskog kadetskog kupa u judu koji je, kako navode iz Hrvatskog judo saveza, mnogim judašima bio odskočna daska za vrhunske rezultate.

“Nakon 2017. godine i rekordne brojke od 790 natjecatelja Europski kadetski kup još jednom je zapisan u sportske almanahe i to s brojkom od 871 natjecateljem iz 35 različitih država. Natjecanje se već tradicionalno održava u dvorani “Sutinska vrela”, koja je kao i inače u svojim prepoznatljivim crveno-žutim bojama tatamija dok su tribine krcate natjecateljima, trenerima i onim najvjernijim navijačima. Nema sumnje, ovo je najjači turnir u svijetu!” poručuju iz Hrvatskog judo saveza.

Hrvatski natjecatelji danas nažalost bez medalja

Na strunjaču je danas izašao sveukupno 31 natjecatelj iz Hrvatske, od toga čak 23 muška predstavnika i 8 predstavnica nježnijeg spola. Kategorije prepune natjecatelja, dug dan za sve, no do same završnice danas nije uspio doći niti jedan predstavnik iz Hrvatske. 

Pregled nastupa natjecatelja s upisanom barem jednom pobjedom:

-60kg Filip KNEZ pobjeda i poraz,

-50kg Kristian BUTUĆI dvije pobjede i poraz

-66kg Roko ROZGA dvije pobjede i poraz,

-66kg Frane COPIĆ dvije pobjede i poraz,

-50kg Leon ŠUTEJ pobjeda i poraz

-66kg Matej VRBANOVIĆ pobjeda i dva poraza,

-66kg Luka KATIĆ dvije pobjede i poraz,

-44kg Martina TUCAJ pobjeda i dva poraza,

-48kg Manuela ROŽIĆ pobjeda i poraz,

-52kg Laura BARIŠIĆ pobjeda i dva poraza.

“Mladi sportaši vole doći u Zagreb”

“Mislim da je ovo stvarno fenomenalan rezultat za sve! Velika promocija za zagrebački i hrvatski judo i jako dobro za turizam grada. Mogu reći da sam stvarno oduševljena s ovako velikim brojem natjecatelja, a osobito s tim što sad kad je natjecanje napokon započelo i koliko vidim svi su zadovoljni. Razgovarajući malo s kolegama trenerima i natjecateljima iz drugih zemalja, jedna od velikih motivacija je upravo dolazak u Zagreb.

Mladi sportaši vole doći u Zagreb, ovdje su smješteni u vrhunskim hotelima, što inače nije slučaj kod organizacije natjecanja ovog ranga. Za sve jako dobra promocija i naravno ekonomska korist od dolaska ovako velikog broja ljudi u Zagreb”, rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak, stoji u priopćenju.

Sutra stiže Barbara Matić

Sutra će Sutinska vrela posjetiti i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić, koja je ovaj turnir osvajala 2009. i 2010. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.