UEFA otvorila istragu protiv irskih nogometašica zbog pjesme

Europska nogometna federacija (UEFA) otvorila je istragu protiv irskih nogometašica koje su pobjedu protiv Škotske u play-offu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. navodno proslavile pjesmom podrške Irskoj republikanskoj armiji (IRA). Irska ženska nogometna reprezentacija ostvarila je premijeran n…

Главная страница » UEFA otvorila istragu protiv irskih nogometašica zbog pjesme

Europska nogometna federacija (UEFA) otvorila je istragu protiv irskih nogometašica koje su pobjedu protiv Škotske u play-offu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. navodno proslavile pjesmom podrške Irskoj republikanskoj armiji (IRA).

Irska ženska nogometna reprezentacija ostvarila je premijeran nastup na SP koje će se 2023. održati u Australiji i Novom Zelandu nakon što je u dodatnim kvalifikacijma na Hampden Parku u Glasgowu pobijedila Škotsku sa 1-0.

Pogodak odluke za veliko irsko slavlje zabila je  Amber Barrett u 72. minuti.

Irkinje su burno proslavile plasman na World Cup, a u jednom trenutku u svlačionici su navodno skandirale pjesmu podrške Irskoj republikanskoj armiji (IRA). Snimka slavlja iz svlačionice je postala viralna, a UEFA je odmah otvorila istragu.

“U skladu s člankom 31. stavkom 4. Disciplinskog pravilnika UEFA-e, UEFA-in etički i disciplinski inspektor istražit će potencijalno neprimjereno ponašanje igračica ženske reprezentacije Republike Irske nakon utakmice play-offa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.,” objavila je krovna nogometna organizacija “Starog kontinenta”.

Irski nogometni savez uputio je ispriku, a ispričala se i izbornica Vera Pauw.

“Ispričavamo se od srca svima koji su bili uvrijeđeni sadržajem slavlja nakon utakmice nakon što smo se kvalificirali za Svjetsko prvenstvo. Razmotrit ćemo ovo s igračima i podsjetiti ih na njihove odgovornosti u tom pogledu. Za to nema isprike,” istaknula je Pauw.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.