UZNEMIRUJUĆI VIDEO Najbrutalniji nokaut ikad? Boksača spašavali, publika u nevjerici

SITUACIJA je izgledala jezivo, ali je na kraju sve dobro završilo.

Главная страница » UZNEMIRUJUĆI VIDEO Najbrutalniji nokaut ikad? Boksača spašavali, publika u nevjerici

POSLJEDNJIH godina se sve više piše o tome da je veliki problem borilačkog svijeta postao broj situacija u kojima bi životi boraca bili ugroženi zbog brutalnih nokauta. Krovne boksačke organizacije su pokrenule neke inicijative kako bi se u sport uvela dodatna zaštita boraca, ali i štitnik za zube koji bi u sebi imao senzor koji bi javljao sucu kad dođe do udarca u glavu opasnog po zdravlje boksača.

Posljednji slučaj nokauta koji je bio opasan po život dogodio se nedavno u meču Međunarodne boksačke asocijacije (IBA), a žrtva nokauta bio je Mohameda Mdahoma (36) s Komorskih otoka. Njega je nokautirao talijanski boksač Salvatore Cavallaro (21), a riječ je bila o jednom od najbrutalnijih nokauta ikad.

Publika je bila u nevjerici

Cavallaro je boksač koji tek stvara ime u svijetu boksa, a protiv 15 godina starijeg protivnika pokazao je da ima udarac od kojeg će mnogi protivnici bježati. Cijelo vrijeme je bio bolji i bilo je jasno da će pobijediti, ali ne i da će to učiniti tako strašnim udarcem.

Do njega je došlo na kraju prve runde, a nakon što je boksača s Komora pogodio brutalan desni kroše, on se srušio uz uzdahe publike u dvorani koja je bila u nevjerici, a onda se počeo i gušiti na podu ringa.

Liječnici su mu brzo priskočili u pomoć te pravovremenom reakcijom spasili život borcu u situaciji koja i na videu izgleda jezivo, a može se čuti da ju je publika uz ring proživjela na jednak takav način. Video nokauta je uznemirujuć, tome su posvjedočili i brojni komentatori na društvenim mrežama pa upozoravamo da ga gledate na vlastitu odgovornost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.