Velika vijest za Srbiju: Nikola Jokić igrat će za reprezentaciju na nadolazećem Eurobasketu

Iz Košarkaškog saveza Srbije stigla je potvrda – Nikola Jokić ponovno će odjenuti dres nacionalne reprezentacije, i to u dvije prigode. Najprije će to učiniti krajem kolovoza, na kvalifikacijskom prozoru za SP, a potom i na rujanskom Eurobasketu. Dvostruki MVP NBA lige malu je “najavu” odaslao još j…

Главная страница » Velika vijest za Srbiju: Nikola Jokić igrat će za reprezentaciju na nadolazećem Eurobasketu

Iz Košarkaškog saveza Srbije stigla je potvrda – Nikola Jokić ponovno će odjenuti dres nacionalne reprezentacije, i to u dvije prigode. Najprije će to učiniti krajem kolovoza, na kvalifikacijskom prozoru za SP, a potom i na rujanskom Eurobasketu. Dvostruki MVP NBA lige malu je “najavu” odaslao još jučer kroz kanale društvenih mreža, a ove srijede ta je informacija dobila i oznaku službenog, prenose Sportske novosti.

Jokić ipak neće moći nastupiti na kvalifikacijskom prozoru za SP ovoga mjeseca, i to zbog NBA osiguranja koje igračima dopušta da s reprezentacijom budu maksimalno 28 dana prije početka velikog natjecanja.

– Redovno razgovaramo sa svim kandidatima, pratimo njihove igre baš kao i različite situacije u kojima se nalaze pri kraju veoma zahtjevne klupske sezone. Naročito je kompleksna situacija u vezi prva dva dvoboja koji nas očekuju, protiv Letonije i Belgije, i tu je veoma važno međusobno razumjevanje i strpljenje – poručio je direktor srpske muške nacionalne vrste Dragan Tarlać pa dodao:

– Ono što je izvjesno, to je da NBA igrači imaju ograničenje kada je u pitanju maksimalan broj dana koje mogu provesti s reprezentacijom tijekom jednog ljeta. U skladu s tim ograničenjima, sudjelovanje u reprezentativnim akcijama vezanim za Europsko prvenstvo, odnosno kvalifikacijski prozor u kolovozu je potvrdio Nikola Jokić, koji će od prvog dana kada to NBA pravila budu dopuštala biti s nacionalnim sastavom. S druge strane, zdravstvena situacija Bogdana Bogdanovića je takva da zahtjeva strpljenje. U ovom trenutku, najvažnije je da se on oporavi i vrati na teren u punom sjaju, a kad će to biti nije do kraja izvjesno, jer procjene na današnji dan mogu biti samo okvirne. Sa svim ostalim kandidatima smo također u redovnom kontaktu, pratimo i razgovaramo o planovima sa zajedničkim ciljem, a to je da naša reprezentacija u svakom trenutku bude najjača moguća – kaže Tarlać.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.