Vitorijini navijači se potukli s policijom: željeli su uhititi jednog navijača što je izazvalo revolt u tom sektoru

Prvu utakmicu Vitorije i Puškaš Akademije u Guimaraesu obilježili su i navijački neredi. Tijekom pauze između dva poluvremena prvog susreta 2. kola kvalifikacija Konferencijske lige grupa domaćih navijača napala je pripadnike policije. Prema pisanju portugalskog „Recorda” do incidenta je došlo nakon…

Главная страница » Vitorijini navijači se potukli s policijom: željeli su uhititi jednog navijača što je izazvalo revolt u tom sektoru

Prvu utakmicu Vitorije i Puškaš Akademije u Guimaraesu obilježili su i navijački neredi. Tijekom pauze između dva poluvremena prvog susreta 2. kola kvalifikacija Konferencijske lige grupa domaćih navijača napala je pripadnike policije.

Prema pisanju portugalskog „Recorda” do incidenta je došlo nakon što su policajci ušli na tribinu kako bi uhitili navijača za kojeg je ustanovljeno kako je dršku za zastavu bacio na travnjak. Međutim, policajci na tribini kao i vjerojatno njihove namjere su izazvali revolt na tom sektoru. Navijači domaćeg sastava sukobili su se s organima reda. U žestokoj tučnjavi su korištene i iščupane sjedalice sa stadiona Dom Alphonso Henriques kojima su navijači gađali policajce, a oni su uzvraćali pendrecima. Jedan navijač je priveden zbog napada na službene osobe, a ujedno je već i bio pod zabranom dolaska na sportska natjecanja.

Navijači Vitorije poznati su u Portugalu po svojoj privrženosti klubu, žestini, a Guimaraes kao vruć teren. Po posjeti na stadionu na domaćim susretima Vitoria je četvrta najgledanija momčad portugalske lige (11.311 gledatelja u prosjeku prošle sezone prema podacima Transfermarkta), najgledaniji je klub u Portugalu iza velike trojke Porta, Benfike i Sportinga. Na susretu Vitoria – Puškaš Akademija bilo je 14863 gledatelja.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.