Zadrani opet ‘kratki‘: u vremenu u kojem se odlučivalo kome će bodovi, pojavila se kvaliteta Budućnosti

Zadar je Moračom doplovio čak do plus šesnaest, ali je u vremenu u kojem se odlučivalo komu će bodovi, pojavila se kvaliteta Budućnosti! Inače, dok se još moglo do pobjede, Božić je stizanju zaostatka izgubio, Lakić je nastojao uspješno zaključiti priču, ali promašio dva puta na šutu za tri poena. I…

Главная страница » Zadrani opet ‘kratki‘: u vremenu u kojem se odlučivalo kome će bodovi, pojavila se kvaliteta Budućnosti

Zadar je Moračom doplovio čak do plus šesnaest, ali je u vremenu u kojem se odlučivalo komu će bodovi, pojavila se kvaliteta Budućnosti! Inače, dok se još moglo do pobjede, Božić je stizanju zaostatka izgubio, Lakić je nastojao uspješno zaključiti priču, ali promašio dva puta na šutu za tri poena. I bodovi su ostali domaćinima, što se Zadranima po tko zna koji put dogodilo da u odlučujućim sekvencama utakmice padnu!

Izvrsno je Zadar krenuo u dvoboj, Žganec je domaću obranu razbio s dvije „trice”, kasnije će se pokazati jedine do kraja prvoga dijela. Ali je zato zadarska momčad vrijedno skupljala poene, Božić onako na svoj način uvijek tamo gdje treba biti, usto je razigravao ostale. Ramljak iskričav, Davis i Šantelj dometnuli su svoju „rolicu”, napose Drežnjak tako da je u 13. minuti prednost Zadra otišla na šesnaest viška (14:30).

Budućnosti jednostavno nije bilo za vidjeti, onda su se krenuli igrati bitno čvršću obranu i pitkije napade, o čemu svjedoči osam njihovih „trica”, dojmljiva je bila ona Lacomtea koji je pogodio na samom kraju prvoga poluvremena, i to iz svoga polja. Zadar je ipak sačuvao poen prednosti uoči treće dionice. Svoju prvu prednost domaćin je imao u 23. minuti (45:43), ali ne zadugo jer je Božić uzeo loptu i borio se sam protiv Budućnosti, sve do Šanteljeve „trice” bio je jedini strijelac Zadra u trećoj četvrtini.

Uslijedio je odgovor Popovića potom i Greena, pa se u posljednju četvrtinu zakoračilo omjerom 61:56! Otišlo se i do 63:56, na sreću Zadrana, Budućnost se u svakom novom napadu zapetljavala, Žganec i Božić s dvije trice okrenuli su prednost na zadarsku stranu !

Nije im ostao dužan Reynolds ubacio je također dvije za 69:66, Drežnjak je s dva slobodna zadržao Zadar na minu jedan dovoljno za gustu završnicu.

Budućnost VOLI – Zadar 76:68 (13:23, 26:17, 22:16, 15:12)

PODGORICA – Dvorana SC Morača. Gledatelja 550.
Suci: Uroš Nikolić i Stefan Ćalić (Srbija), Aleksandar Davidov (Sjeverna Makedonija).

BUDUĆNOST: Reynolds (14), Atić (8), Kaba (2), Lacomte (11), Lazić (4), O‘Brien (6), Ilić, Jagodić – Kuridža (9), Drobnjak, Popović (5), Green (17), Kamenjaš.

ZADAR: Davis (4), Klarica, Sikirić, Žganec (11), Čampara, Lakić, Drežnjak (12), Božić (25), Ramljak (9), Šantelj (7).

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.